Ångest

Ångest kan upplevas och beskrivas på många olika sätt. Om man fokuserar på ångesten och var i kroppen den känns så förändras känslan.

Om man vill bryta ångesten innan den lättar av sig själv kan man röra på kroppen – gärna stora snabba rörelser.

Här kan du läsa på sjukvårdsupplysningens hemsida 1177 om ångest och när det är dags att söka hjälp.

Om man har återkommande ångest kan det vara bra att söka efter vad ångesten vill säga just dig. Är ångesten verkligen din eller umgås du med andra med ångest? Se i så fall fliken ”Rensa energier” . Har du hög stressnivå i kroppen? Se under fliken ”Trauma”.

Om din ångest innehåller oro och rädsla kan det vara bra att fortsätta göra de saker du brukar trots din ångest. Annars finns det risk att du gör allt mindre i livet och får en väldigt liten sfär där du känner dig bekväm och trygg. Ibland behöver man ha modet att stå ut med sin ångest för att fortsätta ha ett rikt liv. Titta under fliken ”Oro” för tips om mer lugn.

Har du varit med om något som du ångrar, inte accepterat eller kunnat smälta att det hänt – läs här om tekniken The Work av Byron Katie som gör det lättare att acceptera hur det faktiskt är/var. Här är länk till en svensk hemsida om The Work. Här kommer du till Byron Katies egen sida på engelska där det finns videos på massor av olika ämnen där man använder formen The Work. På Youtube finns också flera videos.