Oro

Oro kan finnas av en reell yttre anledning men också av att kroppen och nervsystemet upplever oro.

Ett sätt att hantera saker du oroar dig för är att skriva ner vad du oroar dig för och vad som är det värsta som kan hända med det du oroar dig för och se om det verkligen är så illa som dina känslor tror. Det ger en ”reality-check”/ en verklighetstest i hur mycket din oro har en yttre anledning eller inte. Om oron är pga något i det yttre – är det något du kan kontrollera eller inte? Om det inte är något du kan göra nåt åt – se om du kan skriva ner vad oron gäller och sen lägga lappen i en burk som du kallar ”Bortom min kontroll”, ”Inte min business”, Överlämnat eller ”Till Gud/Universum att ta hand om. Du kan också göra en överenskommelse med dig själv att ta en paus från att oroa dig och återkomma om ett visst antal dagar.

På en skala från 1-10 hur hög är din oro just nu om 10 är maximal oro? Finns det något som skulle hjälpa dig att få ner oron? Många gånger kan det hjälpa att röra på kroppen. Testa ex att ta en snabb promenad och se var du är på oro-skalan 1-10 då. Om du fick ner oron vet du att det du gjorde kan hjälpa dig även i framtiden.

Om du alltid har en stark oro – se under fliken ”Trauma” kring hur man förlöser stress från kropp och nervsystem. Kanske din oro ligger kvar från en tidigare händelse i ditt liv och du inte förlöst de spänningar i kropp och nervsystem som uppstod då. Din kropp kanske fortfarande tror att det finns anledning till oro och dina tankar hittar då alltid något som verkar vara en god anledning till oro. Egentligen är faran över men kroppen vet inte om det än. Om det är så är det inte för sent. Se under fliken Trauma.

Den här videon ligger också under fliken ”Trauma” för att den visar hur man kan lugna nervsystemet genom att hålla sig själv. Den passar även här eftersom oro kan bero på ett stressat nervsystem.

Här är en video där du blir guidad med EFT knackning att få bort oro och stress. Tekniken kan användas för olika känslor men just här är det fokus på oro. Bara följ med genom att lyssna och knacka på de akupunkturpunkter som visas.